زیست آنلاین: یکی از الزامات جانمایی صنایع نفتی و صنایع پایین دستی آن ، در دسترس بودن آب برای استفاده در واحد پالایشگاهی و یا پتروشیمی است. بهترین گزینه برای مدیریت آب در صنعت نفت ، مدیریت آب و استفاده از پساب های صنعتی داخل صنعت یا برون سازمانی است.
ایران از جمله کشورهایی است که سطح مناسبی از دسترسی ۹۹ درصد جمعیت شهری و ۷۵ درصد روستاییان به آب آشامیدنی را فراهم کرده است. در کنار این دستاورد مهم، جوامع انسانی متأثر از تنشهای آبی در سالهای اخیر در ایران به شدت افزایش یافته به طوری که در تابستان ۱۳۹۷، بیش از ۴۰ درصد جمعیت کشور تحت تنش آبی بودند.
کردوانی جغرافیدان و فعال حوزه محیط زیست، خبری را که از قول وی در فضای مجازی مبنی بر پایان دوره خسکسالی و آغاز یک دوره ترسالی در ایران منتشر شده، تکذیب کرد و گفت: ایران همچنان در شرایط خشکسالی و کمآبی قرار دارد و بارشهای اخیر هم «اتفاقی» رخ داده است.
کشور ما در سالهای اخیر تحت تأثیر ۳ عامل "رشد سریع و الگوی نامناسب استقرار جمعیت"، "کشاورزی ناکارآمد" و "سوءمدیریت" با چالشها و مشکلات ناشی از کمبود آب و استفاده نادرست از منابع آبی روبهرو شده که از آن تحت عنوان "بحران آب در ایران" یاد میشود.
مدیرعامل سابق شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در شرایط فعلی باید با مدیریت آبهای زیر زمینی و کنترل سیلاب و ذخیره سازی آب منابع آبی کشور را مدیریت کرد، در غیر این صورت مشکلات متعددی در کشور به وجود میآید.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست گفت: این ستاد از طرحهای فناورانه زودبازده در مراحل قبل از تولید، حین تولید و پس از تولید و ورود به مرحله بازار حمایت میکند تا بتوانند محصولات دانشبنیان تولید کنند و رونق کسب و کار را در مناطق عشایری و محروم اجرایی کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی اعلام کرد: بیش از ۵۰ درصد دشتهای استان جزو دشتهای بحرانی و ممنوعه اعلام شده است، هر سال باتوجه به برداشت آب زیر زمینی، شاهد افت سطح آبها در دشتها هستیم.
میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی مانند ایران باید ۷۰ لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون بیش از این مقدار در شبانهروز مصرف میشود.
در پی کمبود آب مداوم در سراسر دنیا و شرایط خشکسالیهای اخیر در غرب ایالاتمتحده امریکا و برخی از نقاط مختلف جهان، محققان و پژوهشگران بسیاری به تحقیق و بررسی و ارائه طرحهای مختلف و جدید در رابطه با تکنولوژیهای آب پرداختند تا بتوانند با خشکسالی مقابله کنند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه کمبود آب، محدودیتی برای توسعه نیست، گفت: شهرستان اردستان جزو مناطق کم آب است، ولی فاکتوری به عنوان عامل محدود کننده توسعه ندارد، منتهی نحوه توسعه باید مشخص شود. باید یک رویکردِ توسعه پیش بینی شود که این رویکرد نیاز به آب نداشته باشد.
۳۳۴ شهر در حال حاضر با جمعیت ۳۴.۵ میلیون نفر تحت تأثیر تنش آبی هستند که این مساله نیز چالشهای بسیاری را به وجود آورده است، وضعیت منابع آبی ایران شرایط بدتری را نسبت به گذشته تجربه میکند، بهگونهای که بهبود بارشها نیز نمیتواند راهگشا حل این تنش باشد و باید یک مدیریت و اتحاد جدی برای حل این مشکل بهوجود آید.
با وجودی که آب شیرین، یک منبع طبیعی تجدیدپذیر محسوب میشود، اما محدود است، به طوریکه تنها یک درصد از آبهای جهان قابل آشامیدن هستند و منابع آب شیرین، تنها میتوانند از طریق فرآیند چرخه آب دوباره پر شوند.
مدیرکل علوم طبیعی کمیسیون ملی یونسکو و رییس مرکز مدیریت آب شهری تهران گفت: یکی از موضوعاتی که موجب شده سرانه مصرف آب در ایران بسیار بالاتر از کشورهای پیشرفته باشد، موضوع اقتصاد آب است؛ چراکه در تهران سهم آب در سبد خانوار کمتر از نیم درصد است که این عدد در مقایسه با کشورهای اروپایی عددی پایین به حساب میآید.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست: برنامه ارزیابی استراتژیک برای تغییر الگوی مصرف و نگاه راهبردی در داخل کشور بسیار موثر است و با نگاه بخشی به موضوع محیط زیست کشور باید به سیاست مشخص برسیم .
خشکسالی میتواند باعث عدم توازن در میزان آب و در نتیجه آن کمبود آب، نابودی گیاهان، کم شدن شدت جریان آب برای نیروگاههای برقآبی، کاهش عمق آبهای سطحی و خاک مرطوب شود اما مبارزه با آن راهکارهایی دارد.
«محمدرضا حکیمی» در نشست با بهرهبرداران تفت در روستای دهشیر با اشاره به برداشت بیرویه و تاثیر آن بر سفرههای آب زیرزمینی اظهار کرد: وجود عواملی طبیعی چون فرونشست و شکافتهای دشت یزد، اردکان و ابرکوه از مهمترین تاثیرات کاهش سطح آبهای زیرزمینی می باشد؛ هر چند کم آبی، بیآبی نیست اما بهایی دارد که ممکن است به ناچار به مهاجرت شویم به ویژه اگر این رخداد ...
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها گفت: کشور سیل خیز ما دچار بحران کم آبی است و میتوان از فرصت سیلاب در طرحهای آبخیزداری استفاده کرد،